Direkt zum Hauptbereich

Video Specials

Die Lagerung von freiverkäuflichen Arzneimitteln

Freiverkäufliche Arzneimittel sind Waren besonderer Art. Während viele Vorschriften zu Lebensmitteln im LFGB (Lebensmittel-, Bedarfsgegenstände- und Futtermittelgesetz) geregelt sind, gibt es für Arzneimittel ein eigenes Gesetz, das AMG (Arzneimittelgesetz). Ein wichtiger Punkt im Umgang mit   Arzneimitteln und bei deren Verkauf ist die Lagerung, sowohl auf der Verkaufsfläche als auch in Lagerräumen. Das AMG verweist auf die Vorschriften für die Lagerung, die im Arzneibuch bzw. den Arzneibüchern stehen. Darüber hinaus finden Sie Angaben zur Lagerung auch auf der Verpackung von (freiverkäuflichen) Arzneimitteln . Wichtig sind hier vor allem die Temperatur und Luftfeuchtigkeit. Manche Medikamente können bei Raumtemperatur gelagert werden, andere auch bei sehr niedrigen oder hohen Temperaturen. Die Luftfeuchtigkeit muss sich stets in einem “normalen” Spielraum bewegen. Ein Beispiel: getrocknete Arzneikräuter dürfen nicht über 25° C gelagert werden, allerdings auch nicht unter 2

Tippek gyantázás előtt

Tippek gyantázás előtt

Végérvényesen megérkezett az igazi, őszi hideg, de ez még nem jelenti azt, hogy a szőrtelenítést abba kell hagyni. Ám vannak olyan dolgok, melyekre ebben az évszakban is érdemes odafigyelni, ha épp szőrtelenítésre vagy gyantázásra készülsz. Az alábbi csak néhány a legsűrűbben előforduló bakik közül, ha többet szeretnél tudni, tedd fel kérdéseidet szakértőnknek a Kiscsillag Kozmetika Budapest szívében található szalonjában!

Gyantázás után soha ne menj úszni! 

Legszívesebben úszni indulnál a szőrtelenítésed után? Sajnos ezt egy kicsit el kell napolnod, ugyanis a gyanta hőjétől apró hámsérülések keletkezhetnek a bőrödön, ezeken keresztül pedig sokkal könnyebben bejuthatnak az uszodák vízében található esetleges baktériumok és kórokozók. Így mindenképp érdemes várni legalább 1-2 napot, mielőtt úszni indulnál.

Mindemellett az érzékeny bőrűekre mindez fokozottan érvényes, hiszen a bőrük a vízben található fertőtlenítőtől - sok esetben klórtól -, is be tud gyulladni. Ha kényes a bőröd, érdemes olyan kozmetikát keresned, ahol bőrbarát termékeket használnak a gyantázás során - mint például a Kiscsillag Kozmetika Budapest központjában -, található szalonjában, illetve, amennyiben lehetséges kerüld el 3 napra a medencéket!

Kerüld a szoláriumot pár napra!

A bőröd nyári ragyogása megkopott? A szolárium jó alternatíva lehet, hogy visszaszerezd, de ha egy mód van rá, ne a gyantázás után indulj barnulni, hiszen a bőröd ilyenkor - ahogy már említettük -, jóval érzékenyebb, könnyebben leéghetsz és pigmentfoltok keletkezhetnek a bőrödön, ráadásul, ilyenkor nagyobb az esély arra is, hogy a pigmentfoltjaid hosszabb távon is megmaradjanak. Mindez nem túl szép látvány, úgyhogy a szőrtelenítés után 1-2 napig inkább kerüld a szoláriumok környékét.

Még egy tipp: ha ritkán gyantáztatsz és fontos eseményre készülsz, semmiképp se előtte való nap szőrteleníts, a bőrirritáció vagy apróbb szőrtüsző gyulladások másnapra való megjelenésének elkerülése érdekében. 

További kérdések merültek fel benned a szőrtelenítéssel kapcsolatban? Gyors és szakszerű gyantázást szeretnél? Jelentkezz be hozzánk! Kiscsillag Kozmetika Budapest, Budafoki út 43.

Kommentare

Beliebte Posts